A Mazsihisz esete Károlyival, Spartacus-szal és Leonard Cohennel – Füles videó

2010. november 21. vasárnap, 19:17

Amint arról korábban beszámoltam, ma délután demonstrációt tartottak a Károlyi-szobornál, tiltakozásul a minapi Jobbikos szoborgyalázás ellen. A rendezvény főszervezője az Antifa – Új Spartacus Liga, támogatói a Dr. Feldmájer Péter vezette Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, valamint a Gyurcsány Ferenc által alapított Magyar Demokratikus Charta.

A stílszerűen Leonard Cohen dalokkal aláfestett rendezvény szónoklataiból sajnos a Tudózsidónak nem sikerült koherens képet alkotnia arról, hogy most akkor Károlyi miatt voltunk-e ott vagy sem, illetve, hogy végül is áruló volt-e a jobb sorsra érdemes egykori miniszterelnök avagy sem.

De sebaj, azt legalább megtudjuk a következő videóból, hogy kinek állítana szobrot a Mazsihisz elnöke, és hogy kinek akasztaná inkább a nyakába a Károlyi-szobrot megbecstelenítő szégyentáblát.

Az Index szerint „Feldmájer Péter, a Magyar Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke a szélsőjobb elleni tüntetést arra használta fel, hogy hitet tegyen Orbánék mellett, márpedig ebben a közegben ez nem volt túl szerencsés lépés. A Trianon-emléknap törvénybe foglalásakor üdvözölte a döntést, most pedig azt mondta, hogy a szélsőjobbnak az ország 90 százalékával, így a konzervatívokkal is baja van, a Fidesz vezetői pedig nem antiszemiták. A kedveskedő szavak hátterében a Fideszhez közelinek tartott, Köves Slomó-féle Egyesült Magyar Izraelita Hitközség felbukkanása áll, ezért fut versenyt a kormány kegyeiért.”

A szervezők egyébként az alábbi – Feldmájer FIDESZ-hitvallásával kevéssé korreláló – tartalmú szórólapot osztogatták (kiadóként egy blog megjelölésével: https://antifa-hungary.blogspot.com):

Category: Füles, Tudózsidó, Video, Zsidókártya »