Zsidó szalámi avagy divide et impera

2008. augusztus 4. hétfő, 16:52

Sajátos keresztény-zsidó párbeszédről adott hírt a Magyar Hírlap, melyet a KDNP szóvivője is megerősített az MTI-nek.

Csendőrpertura emlékeztető hangnemben aszongyák, hogy ” a KDNP-elnök azt kezdeményezte, hogy tisztázzák az elmúlt években a Mazsihisz vezetése által a polgári oldalt ért folyamatos heves támadásokat és azok hátterét. A jobboldal ezt joggal nehezményezte, hiszen az Orbán-kormány példaértékű intézkedéseket hozott a magyar zsidóság javára… tudomásul kell vennie a Mazsihisz-nek, hogy vannak más zsidó szervezetek is Magyarországon – így az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, az ortodox és a reform irányzatok -, akiknek a jövőben nagyobb szerepet kell kapniuk… A megbeszélésen Zoltai Gusztáv együttműködéséről biztosította Semjént, és ígéretet tett arra, hogy a jobboldali pártok felé több gesztust is tesznek a közeljövőben”.

Lapzártámig a Mazsihisz hivatalosan nem reagált a hírre, azonban információim szerint az informális találkozó apropója egy tavaly őszi Semjén-Zoltai csörte tisztázása lett volna.

Nem tudom, hogy a híradások tartalma mennyire felel meg a valóságnak. De valóságtartalmától függetlenül tuttinak látszik, hogy a Mazsihiszt alaposan behúzták a csőbe. Ugyanis – szinte – tökmindegy, hogy mi hangzott el és mi nem, de legalább megvolt az apropó, hogy az antiszemitázós hisztériától megcsömörlött fidesznyikek végre nyíltan hadat üzenhessenek a legitimációs válságtól gyötört “hivatalos” zsidóságnak. Megüzenték, hogy aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére. Ismerős forgatókönyv

Ezzel mindösszesen két problémám van:

1. Nehogymár pártpolitikusok szalámizzanak a kiddusasztalunknál, és szabják meg, hogy ki a jó zsidó, meg ki nem, mert azt már kipróbáltuk, és szar volt.

2. És hamár merészelik, legalább nehogymár a kereszt alól osszák a zsidókártyát az amúgyis cinkelt pakliból.

Neológ, haszid, ortodox és reform irányzatú Patyomkin-hitközségeink számára itt a remek alkalom, hogy ebben a cinikus kártyapartiban azt a keveset is végképp elbukják, amink még megmaradt.

Hacsak valakinek meg nem jön végre az esze, hogy kivágja a szutykos abroszt meg a hamiskártyát a kukába, és összerántsa ezt a díszes társaságot egy fehér asztal mellé, ahonnan értelmesen lehet artikulálni a zsidó érdekeket. Pártpolitikától, aktuális hatalmi viszonyoktól függetlenül.

Category: Mazsihisz, Tudózsidó, Zsidókártya »