Megmondom a tuttit :)

2006. június 29. csütörtök, 23:21

Egy ideje állandóan azt mondják nekem az emberek villamoson, zsinagógában, romkocsmában, emilben, hogy “Sófárkám, ha olyan baromi okosan le tudsz fikázni mindenkit, aki él és mozog a zsébizniszben, ugyan áruld már el nekünk a tuttit!”

Oké, de aztán ne reklamáljatok! 🙂

1. Semmi ernyőszervezet, meg ilyen-olyan mutyizós képviselet! Egyszerűen össze kell hívni a zsé kerekasztalt, ami előszöris ünnepélyesen kinyilvánítja, hogy négy legitim judaista irányzat van Magyarországon (betűrendben): neológ, ortodox, reform, meg stateszku. Punktum, akit nem érdekel a vallás, az ne legyen zsidó, vagy ha muszáj neki, civilkedjen szépen a többi rendes biciklista meg folklórista egyesület között.

2. De állandó legyen ám az a kerekasztal! Meg kell hozzá hívni az Állam bácsit, akinek meg kell mondani, hogy ez itten a magyar zsidóság képviselete, a továbbiakban vele tessék egyeztetni zsidóügyekben, mert zsidóéknál nincsen pápa, bíboros, megyéspüspök, és egyelőre nem is várható ilyesmi, hiába lenne az sokkal praktikusabb.

3. A kerekasztalnál határozzák el izibe, hogy nem tűrik tovább a zsidónegyed lerombolását, hanem vérbeli, pezsgő zsidó életet fognak a kutyaszaros romok helyére varázsolni, mert ez mindenkinek az elemi érdeke, aki nem csak tegnap akar zsidó lenni.

4. A zsinagógák térjenek vissza az önfenntartás ősi, cédákán alapuló rendszeréhez! Mindegyik hajtson fel magának egy-két tehetős tagot, aki vállalja, hogy az üzemeltetés harmadát-felét egymagában fedezi, cserébe kapja meg a legnagyobb kóvedet, de tényleg! A többiek meg erejükhöz mérten adják össze a fennmaradó imádkozásravalót. A közösségek morális tartása erodálódik, a fiatalokat egyenesen elriasztja, ha kettős kasszával a hátunk mögött, folyamatosan állami pénzek után kuncsorgunk.

5. Mivel az állam azért kénytelen a zsidókat is támogatni, ha már a Vatikánnal megegyezett a Horn Gyula, le kell vajazni, hogy az állami támogatást mondjuk az egyszázalékos adófelajánlók számának arányában folyósítsák az irányzatok között. De ezt ne a hitélet dologi kiadásaira, hanem közösségi rendezvényekre, infrastruktúrális beruházásokra fordítsák.

6. Viszont a Zoltai NE monnyonle! Vigye csak tovább a boltot, működtesse a központi infrastruktúrát, kórházastul, iskolástul, temetőstül, szociális ellátásostul, kárpótlásostul. Persze közben állítsuk a fejéről a talpára a rendszert: legyen a Mazsihisz a zsidó pláza, aki megkülönböztetés nélkül, de viszont ellenszolgáltatás fejében szolgáltat a templomkörzeteknek. Merthogy a Mazsihisz van a közösségekért, és nem forditva: nehogy már a nyúl vigye a puskát 🙂

Hát ennyi lenne az egész…

Ajánlott olvasmányok:
Lökdösődés a zsákutcában
Tolongás a Burma úton

Category: Mazsihisz, Tudózsidó, Zsidónegyed »