Interkontinentális zsészínház

2008. augusztus 31. vasárnap, 14:25Kapcsoljuk a Shure Stúdiót, ahonnan 12 perces összefoglalót sugárzunk a tegnapi Open Jewish Stage 2008 bemutatóból. A Joint által gründolt projektet Borgula András rendezésében a Gólem Színház állította színpadra. A társulat tagjai Milánóból, Rómából, Bécsből, Bukarestből, Herzliyából és Budapestről érkezett amatőr színjátszók.

Playback színházas múltamból köszönnek vissza az arcok – mintha mindet ismerném. Bevillan a szarvasi látogatási napok előadásainak hangulata is, bíztatón nézek a komoly szemekbe.

A felkészülés evolúciós folyamata képeződik le a színpadon, lassan, percről percre teremtődik meg az erő, mely végül magával ragad. A darab csúcspontja a Hét mesterlövész parafrázis. Jelmeztervezőnek kolhakavod a vörös ellenpontok megálmodásáért, nemkülönben zseniálisak a finálé Indiából elszármazott álompasijának attríbútumai. Van azután Gyalog galoppra hajazó csuklyás társaság, tejesbödönbe zárt világ, nézőtérig hullámzó megelevenedő tenger. Zene, tánc, és legfőképp ritmus és humor forrasztja össze a nemzetközi társulatot. Emlékezetes este volt, skajah az alkotóknak!

Részletes információk a Gólem színház honlapján olvashatók.

Category: Füles, Video »